De meest bekeken artikelen uit onze kennisbank

 • Administratieve Zaken in NL en de BRP

  Wanneer iemand veel tijd in het buitenland verblijft, is uitschrijven uit de BRP relevant. Dit wordt relevant wanneer iemand 8 maanden of meer in het buitenland verblijft in een periode van 12 maanden. Lees meer over de aandachtspunten bij uitschrijven en gevolgen bij uitschrijven. Zo is het mogelijk dat de zorgverzekering stopt na uitschrijven uit de BRP.

 • Biedt een reisverzekering voldoende dekking?

  Is een uitgebreide reisverzekering genoeg om voldoende verzekerd te zijn tijdens uw langdurige verblijf in het buitenland? Of past een langlopende ziektekostenverzekering beter bij uw situatie?

 • Uitschrijven Basisregistratie Personen (BRP) - FAQ

  Wat zijn de gevolgen van uitschrijven bij de Basisregistratie Personen (BRP) in verband met vertrek naar het buitenland. Wanneer moet u zich uitschrijven? Wat zijn gevolgen voor de AOW, de belastingdienst en de zorgverzekering? Wat is het RNI?

 • Expat of emigrant?

  Wat is een Expat? Wat is een emigrant? Wat zijn de verschillen? Een expatriate (expat) is iemand die meestal tijdelijk in een ander land verblijft om te wonen en werken. Emigratie is de actie waarbij mensen hun geboorteland verlaten om zich permanent in een ander land te vestigen.