Familieomstandigheden

Een langdurig verblijf in het buitenland is altijd een bijzondere ervaring. Het leven in Nederland gaat echter ook gewoon door, helaas soms ook met de vervelende kanten die bij het leven horen. Zo kan naaste familie ernstig ziek worden, een ongeval krijgen of zelfs overlijden. Het is prettig als in zulke omstandigheden een verzekeraar je bijstaat (onder andere het regelen en vergoeding van onkosten voor de heen- en terugreis).

Wat kan je vooraf regelen?

Zorg dat je de juiste verzekering hebt. Bij een goede reisverzekering zit deze dekking meestal inbegrepen. Bij een internationale ziektekostenverzekering is dit meestal niet inbegrepen. Dit kan dan worden bijverzekerd indien gewenst. Er zijn speciale verzekeringen voor Nederlanders in het buitenland, die permanent dekking geven voor terugkeer naar Nederland (en weer terug naar het woonland) met het gehele gezin in geval van familie omstandigheden.

Wat moet je doen tijdens het verblijf in het buitenland?

In geval van nood, bel dan altijd z.s.m. de alarmcentrale van je verzekeraar! Die geven dan aan wat er moet gebeuren. Het is dus altijd verstandig het nummer van de alarmcentrale en polisnummer ergens bij de hand te hebben, en in je telefoon(s) in te zetten.

Lees verder over speciale aspecten m.b.t. familieomstandigheden voor expat- en emigratieverzekeringen
Lees verder over problemen op reis en familieomstandigheden voor overige reizen