Naar Nederland

bezoek_aan_nederland_afbeelding

JoHo Insurances is gespecialiseerd in internationale verzekeringen. Wij zijn al meer dan 20 jaar dé adviseur en bemiddelaar op het gebied van expat-, emigratie en aupairverzekeringen. U kunt bij ons terecht voor een deskundig advies op maat voor uw persoonlijke situatie.

Au pairs naar Nederland

Bij het regelen van een au pair, komt een gastgezin regelmatig in aanraking met wet- en regelgeving. Als specialist op het gebied van au pair verzekeringen en door samenwerking met de vele au pair partners die wij hebben, zijn wij nauw betrokken bij de ontwikkelingen die zich voordoen op het gebied van au pairs in Nederland.

Bent u een Nederlands gastgezin en op zoek naar een verzekering voor uw (aanstaande) au pair in Nederland? Kijk dan op onze website: www.aupairverzekeringen.nl voor veel informatie over noodzakelijke verzekeringen en wettelijke regelgeving

www.aupairverzekeringen.nl

Ga je zelf voor een periode als au pair naar het buitenland? Ben je benieuwd hoe je je daarvoor moet verzekeren? Kijk dan op: www.joho.org/aupairinhetbuitenland

Familie of vrienden op bezoek in Nederland

Er zijn verschillende verzekeringen voor familie, vrienden en kennissen uit het buitenland die tijdelijk naar Nederland komen, met specifieke kenmerken. Deze verzekeringen zijn ook geldig voor Nederlanders die een vaste verblijfplaats buiten Nederland hebben, en tijdelijk naar Nederland komen.

Sommige verzekeringen zijn alleen af te sluiten voor mensen die in Nederland als woonachtig staan ingeschreven, sommige verzekeringen hebben een maximum leeftijd. Ook kan de maximale duur en de dekking van de verzekering behoorlijk verschillen

Meer informatie over deze verschillen en tips over de juiste verzekering voor een bezoek aan Nederland kunt u vinden op onze gespecialiseerde website:

Bezoek aan Nederland: familie

Permanent naar Nederland?

Komen uw familieleden of vrienden niet voor een tijdelijk bezoek, maar is de verzekerde in afwachting van een verblijfsvergunning? Of is iemand tijdelijk in Nederland maar gaat hij of zij wel werken? Vraag dan om een advies van JoHo; U ontvangt dan specifiek voor uw situatie een advies voor de beste verzekering.

Reizigers naar Nederland

De meest geschikte verzekering voor buitenlandse backpackers en reizigers (de verzekerde) die tijdelijk in Nederland verblijven is alleen af te sluiten door iemand die in Nederland woont (de verzekeringsnemer) en kan alleen worden aangevraagd indien de te verzekeren persoon nog niet vertrokken is uit het land van herkomst. Bovendien mag de verzekerde niet ouder zijn dan 45 jaar. Als hieraan niet wordt voldaan zijn er gelukkig nog enkele mogelijkheden.

Lees meer informatie over de meest geschikte verzekering voor reizigers naar Nederland op onze website:

Bezoek aan Nederland: reizigers

Of bekijk de mogelijkheden voor internationale reisverzekeringen op www.expatinsurances.org/travel (Engelstalig)

Internationale studenten en stagiairs naar Nederland

Voor internationale studenten en stagiairs zijn er verschillende mogelijkheden, afhankelijk van de duur van hun verblijf in Nederland, of zij al in Nederland zijn en of ze een contactpersoon in Nederland hebben. Bovendien vallen studenten onder de 30 jaar die voor langere tijd naar Nederland komen voor een studie, niet onder de zorgverzekeringsplicht. Zij kunnen dus geen Nederlandse zorgverzekering afsluiten.

Op zoek naar de juiste verzekering

Voor de juiste verzekering is het van belang om te kijken naar de duur van het verblijf. Sommige verzekeringen zijn alleen mogelijk als het verblijf korter gaat duren dan 2 jaar. Andere verzekeringen zijn juist weer speciaal bedoeld voor als het verblijf langer duurt of indien er geen contactpersoon in Nederland is om als verzekeringsnemer de verzekering af te sluiten.

Lees meer over de ideale verzekering voor studenten die naar Nederland komen op onze website:

Naar Nederland: studenten

We hebben ook Engelstalige informatie hierover beschikbaar op: www.insurancesinthenetherlands.nl/students-interns

Studenten naar het buitenland

Heb je juist behoefte aan een verzekering omdat je als student naar het buitenland gaat? Lees verder op joho.org voor: