JoHo Insurances

Alle verzekeringen voor binnen- en buitenland

OOM Verzekeringen

OOM Global Visitor verzekering

E-mailadres Afdrukken PDF
Per ingang van 7 november 2012 heeft de verzekeraar de Global Visitor vervangen door 2 andere verzekeringen:
 • OOM Schengen Visitor-verzekering. Deze verzekering lijkt het meest op de oude Global Visitor en is bedoeld voor buitenlanders die tijdelijk naar Nederland toe komen, bijvoorbeeld voor familiebezoek of een vakantie.
 • OOM Voorlopig Verblijf-verzekering. Deze verzekering is geschikt voor mensen die naar Nederland komen met een MVV en/of in afwachting zijn van een verbljfsvergunning.
 

OOM Schengen Visitor verzekering

E-mailadres Afdrukken PDF

Oom Global Traveler Hieronder vindt u meer informatie over de Schengen Visitor verzekering. Dit is een verzekering voor mensen die tijdelijk in Nederland verblijven en verzekerd willen zijn (of moeten zijn i.v.m. visumvereisten). 

Voor wie is deze verzekering bedoeld?

Online aanvragen

Deze verzekering is bedoeld voor buitenlanders die tijdelijk in Nederland verblijven en zich willen verzekeren tegen spoedeisende medische kosten en eventueel aansprakelijkheid. De verzekering kan tevens worden afgesloten voor Nederlanders die in het buitenland wonen en tijdelijk in Nederland verblijven voor bijvoorbeeld vakantie en familiebezoek.

De verzekering kan maximaal 6 maanden aaneengesloten lopen, dus voor mensen die langer in Nederland willen blijven is deze verzekering niet geschikt. De polis kan maximaal 3 maanden lopen als de verzekerde 80 jaar of ouder is. De verzekering voldoet aan de eisen die de IND stelt voor het verkrijgen van een Schengen visum.

De verzekering biedt dekking voor de kosten van repatriëring in geval van overlijden van de verzekerde. De kosten voor het vervoer van het stoffelijk overschot worden wel vergoed maar u dient zelf het vervoer te regelen en achteraf de kosten te declareren.

Premies

De premie is afhankelijk van de leeftijd van de verzekerde en wordt per dag berekend. Er wordt een minimale premie gehanteerd van €25,00.

Premie:

0 tot en met 69 jaar: €1,90 per dag

70 tot en met 79 jaar: €8,00 per dag

80 en ouder: €16,00 per dag

Eigen risico:

0 tot en met 69 jaar: €75,00

70 tot en met 79 jaar: €150,00

80 jaar en ouder: €300,00

Bovendien geldt dat voor verzekerden die 80 jaar of ouder zijn, dat de maximale looptijd van de polis is beperkt tot 3 maanden.

Offerte opmaken en verzekering aanvragen

Dit kan op verschillende manieren.
 
A. In één van de JoHo centers. Zie contactgegevens voor de adressen. Bij het afsluiten in één van deze centers, ontvangt u na betaling direct een polisblad. U betaalt, naast de premie, €7,50 administratiekosten als u de verzekering in het center afsluit. U kunt betalen via pin of contant.
 

B. Online via onderstaande link. U ontvangt het polisblad per email nadat de betaling voldaan is. U kunt betalen via iDEAL, er worden geen extra administratiekosten gerekend.

Via deze link kunt u online eenvoudig een offerte berekenen en de verzekering aanvragen.

 

Young Global Traveler

E-mailadres Afdrukken PDF

Young Global Traveler

Deze verzekering wordt niet meer aangeboden door OOM Verzekeringen. Als je de verzekering wilt aanvragen omdat je gaat studeren in het buitenland of omdat je als au pair naar het buitenland gaat, kijk dan eens naar de Studeren in het buitenland verzekering.

Uiteraard mag je ook advies vragen. Dit kan via ons adviesformulier of door contact met ons op te nemen.

 

OOM Tijdelijk in het Buitenland Verzekering

E-mailadres Afdrukken PDF

Oom Global Traveler

De Tijdelijk in het buitenland- verzekering van OOM is een verzekering voor Nederlanders die maximaal 2 jaar in het buitenland verblijven.  Er worden diverse modules aangeboden die u afzonderlijk van elkaar kunt afsluiten. Bovendien zijn er diverse dekkingen die uiteraard verschillen in de (maximale) vergoedingen en de bijhorende premies.

Offerte maken en online afsluiten

U kunt online vrijblijvend een offerte maken en deze verzekering eenvoudig online aanvragen. Een voordeel van direct online aanvragen is dat OOM uw aanvraag snel kan behandelen. OOM garandeert dat u binnen 2 werkdagen bevestiging ontvangt van acceptatie, mits er geen gezondheidsproblemen zijn. Bovendien houdt OOM u per email op de hoogte van de voortgang van uw aanvraag.

Deze verzekering kan ook zonder tussenpersoon, direct via de verzekeraar worden aangevraagd. Het heeft echter meerdere voordelen om deze verzekering via JoHo af te sluiten:

 • Deskundig advies en de mogelijkheid om meerdere vergelijkbare verzekeringen met elkaar te vergelijken.
 • Tips bij het afsluiten van de verzekering. Vaak worden enkele belangrijke punten over het hoofd gezien bij het afsluiten van deze verzekering, punten die niet duidelijk naar voren komen op het aanvraagformulier.
 • Hulp bij het indienen van declaraties
 • De premie is overal hetzelfde. Je betaalt dus niet meer als je een verzekering afsluit via JoHo Insurances.
 • Advies en korting bij overstappen als je omstandigheden veranderen.
 • De mogelijkheid om de verzekering aan te vullen met andere verzekeringen die niet in de Tijdelijk in het buitenland verzekering zitten (zoals bijvoorbeeld arbeidsongeschiktheid).
 • Hulp bij onduidelijkheden of problemen met de verzekeraar (belangenbehartiging), door onze lange relaties met verzekeraars en vele verzekerden die wij vertegenwoordigen kunnen wij soms meer voor elkaar krijgen dan één verzekerde zelf.
 • Indien u een Tijdelijk in het buitenland inclusief ziektekosten afsluit, kunt u op vertoon van het polisblad gedurende de looptijd korting krijgen in alle Nederlandse JoHo centers op reisartikelen, travel-guides, landkaarten, de uitgebreide reisapotheek en vele andere artikelen.

Belangrijke kenmerken van deze verzekering
Hieronder noemen wij een aantal belangrijke kenmerken van de verzekering.

 •  Met de Tijdelijk in het buitenland-verzekering keuze uit 3 dekkingsniveaus voor ziektekosten.
 •  De Light dekking voor Ziektekosten kan alleen worden afgesloten voor verzekerden tussen 16 en 49 jaar.
 •  De verzekering kan worden gebruikt als overbruggingsverzekering voor een woonlandverzekering.
 •  De verzekering kan maximaal 2 jaar aaneengesloten lopen.
 •  De verzekering kan slecht eenmalig worden verlengd en alleen als daarmee de maximale looptijd van 2 jaar niet wordt overschreden.
 •  Een Tandartsverzekering is aanvullend af te sluiten voor betere dekking voor tandarts kosten.
 •  In aanvulling op de Nederlandse Basis zorgverzekering, krijgt u 15% korting op de OOM Ziektekosten premie.
 •  Hoge verzekerde bedragen voor de Ongevallenverzekering, waarbij u kunt kiezen uit Rubriek A en B.
 •  Geen poliskosten

Rechtsbijstand in het buitenland verzekeren

 •  Een rechtsbijstandverzekering dekt juridische hulp 'in natura'. Dit betekent dat bij een juridisch geschil u van een rechtsbijstandsverzekeraar in Nederland een advocaat toegewezen krijgt die u gaat helpen. Lang niet alle mogelijke juridische zaken zijn gedekt onder de verzekering en we adviseren u daarom ook voor het afsluiten van de verzekering goed de polisvoorwaarden door te nemen. Het land waar u verblijft kan uitgesloten zijn van dekking en ook het eventuele arbeidscontract wat u heeft (i.v.m. eventuele arbeidsgeschillen) kan uitgesloten zijn van dekking. Controleer dat dus goed voordat u de verzekering aanvraagt.
 •  De Rechtsbijstandverzekering kan alleen worden afgesloten met Basisdekking. 
 

OOM Voorlopig Verblijf Nederland

E-mailadres Afdrukken PDF

Oom Global Traveler Hieronder vindt u meer informatie over de Voorlopig Verblijf verzekering. Dit is een verzekering voor mensen die lang (langer dan 6 maanden) in Nederland verbiljven en (nog) niet in aanmerking komen voor de Nederlandse Basis zorgverzekering.

Voor wie is de verzekering bedoeld?

Online aanvragen


Online aanvragen

Deze verzekering is bedoeld voor buitenlanders die naar Nederland komen om hier te komen wonen en (nog) niet in aanmerking komen voor een Nederlandse zorgverzekering. Dit kan het geval zijn als er een MVV (machtiging voorlopig verblijf) is aangevraagd of als de verzekerde in afwachting is van een verblijfsvergunning. Daarnaast is deze verzekering ook geschikt voor Nederlanders, die wonen in het buitenland,  tijdelijk terugkeren naar Nederland en hier verzekerd willen zijn. De verzekering is beschikbaar voor verzekerden tot en met 69 jaar.

Belangrijke kenmerken van de verzekering

 •  de verzekering biedt dekking in Nederland. Daarnaast is er dekking in de rest van Europa tijdens vakanties, voor een duur van maximaal 30 dagen gedurende de verzekerde periode. Er is nooit dekking in het land van herkomst.
 •  de verzekerde mag niet ouder zijn dan 69 jaar
 •  voor ziektekosten is er kostprijsdekking, tot maximaal €500.000,-.
 •  de verzekering voldoet aan de eisen die de IND stelt voor het verkrijgen van een MVV- visum
 •  de verzekering moet worden afgesloten door een Nederlandse verzekeringsnemer
 • maximale looptijd van de verzekering is 12 maanden
 • de tandartsdekking is optioneel
 •  de aansprakelijkheidsverzekering is optioneel af te sluiten.

Premies en eigen risico

De premie is afhankelijk van de leeftijd van de verzekerde en wordt per maand berekend.  Hieronder staan de premies per maand, per persoon. Er geldt een eigen risico van €250,- ongeacht de leeftijd.

Premies:

0 tot en met 39 jaar: €96,00

40 tot en met 54 jaar: €135,00

55 tot en met 69 jaar: €202,50

 

Premie optionele Tandartsdekking:

De premie is €19,50 per persoon, per maand.

Premie optionele Aansprakelijkheidsdekking:

De premie voor 1 persoon is €4,50 per maand. Voor twee personen of meer bedraagt de premie €9,00 per maand. Dit is exclusief assurantiebelasting.

Offerte opmaken en de verzekering aanvragen

Via de online module kan heel eenvoudig een offerte worden gemaakt en kan online de verzekering worden aangevraagd.

 
Pagina 1 van 2

Waarom verzekeren via JoHo Insurances?

 • Specialisatie: op het gebied van emigratie, werk, stage, studie en reizen in het buitenland
 • Specifiek: bij het samenstellen van het verzekeringsaanbod is het uitgangspunt dat men moet kunnen kiezen uit het beste, meest voordelige en het meest gespecialiseerde aanbod
 • Service: aanbod van meerdere verzekeraars - uitgebreide ervaring met en ondersteuning bij problemen met verzekeraars - advies op maat - snelle en persoonlijke afhandeling
 • Safe: JoHo is erkend tussenpersoon op het gebied van verzekeringen
 •  


  Advies aanvragen

  Contact

  JoHo Insurances

  Hoofdkantoor

  Paviljoensgracht 18
  2512 BP Den Haag
  Nederland
  Tel: +31 88 - 3214563
  E-mail: insurance@joho.org
  skype ons

  Voor advies en vragen over verzekeringen kan het online adviesformulier worden ingevuld of gebruik gemaakt worden van de verzekeringsinloopdagen.

   

  Voor vragen, het maken van een afspraak en aanvullende informatie kunt u·natuurlijk ook telefonisch of per e-mail contact met ons opnemen. In de JoHo support centers (Amsterdam, Den Haag, Leiden, Utrecht en Groningen) kan informatie worden opgehaald en kunnen aanvraagformulieren worden ingeleverd.

  linkedin3