JoHo Insurances

Alle verzekeringen voor binnen- en buitenland

Special Isis reisverzekering

E-mailadres Afdrukken PDF

 

JoHo Special ISIS

De JoHo Special ISIS is een verzekering van ISIS, de gespecialiseerde verzekeraar met een wereldwijd netwerk voor en van ondernemende reizigers tot 65 jaar, jongeren en studenten die:

 • Verre of wereldreizen gaan maken
 • Gaan studeren in het buitenland
 • Gaan stagelopen in het buitenland
 • Taalcursussen volgen in het buitenland
 • Tijdelijk of vast gaan werken in het buitenland
 • In het buitenland vrijwilligerswerk gaan doen
Inhoudsopgave (wat vind je op deze pagina?)

1. Belangrijke documenten

2. Special ISIS aanvragen en verlengen

3. Aanvullende informatie en wat te doen bij problemen op reis en instructie hoe te declareren.

4. Waar ben je voor verzekerd; uitleg van de dekking.

5. Premies

6. Welke landen vallen bij ISIS onder Europa dekking?

Recente uitbreidingen van dekking:

Onlangs is een aantal dekkingen toegevoegd aan de dekking van de Special Isis. Hieronder vind je de belangrijkste aanpassingen:

 •  Molest is toegevoegd op de polis. Dit is uniek voor een reisverzekering! Voortaan zijn kosten voor spoedeisende medische hulp meeverzekerd, ook als deze het gevolg zijn van molest. Uiteraard moet je dan wel de Extra of All-in optie hebben gekozen.
 •  Bij de Super dekking is het bedrag voor Wettelijke Aansprakelijkheid verhoogd van €500.000,- naar €1.000.000,-.
 •  Bij stage en vrijwilligerswerk in georganiseerd verband is de WA dekking ook van kracht (dit is bij andere reisverzekeringen vaak niet gedekt!)
 •  Er zit een dekking voor annuleringskosten in, voor reisonderdelen die je tijdens de reis hebt geboekt. Er is dekking in het geval je het reisonderdeel (bijvoorbeeld een excursie of safari)  moet annuleren omdat je moet worden opgenomen in het ziekenhuis.

 

De Special ISIS aanvragen en verlengen

Je kunt de Special ISIS op de volgende manieren afsluiten:

Online afsluiten

 • In een van de JoHo centers
 • Print het aanvraagformulier, vul het in en stuur het op.

De Special ISIS verlengen kan op de volgende manieren:

Online afsluiten

Aanvullende informatie, wat te doen bij problemen op reis en instructie hoe te declareren?

Waar ben je voor verzekerd; uitleg van de dekking

 • Zeer goede Standaard dekking met voordelige premie!
 • Lagere premie indien je in Nederland een basisverzekering hebt lopen: "Special Isis EXTRA".
 • Indien je in Nederland geen basisverzekering hebt lopen, dan kan je het beste de "Special Isis ALL-IN" afsluiten.
 • De "Special Isis Basis" kan je afsluiten indien je GEEN dekking voor medische kosten wilt
 • Dekking tijdens werkzaamheden, stage, studie, wereldreis en vrijwilligerswerk.
 • Avontuurlijke sporten altijd meeverzekerd!
 • Het is NIET nodig om ingeschreven te blijven staan in de Basisregistratie Personen, BRP (voorheen GBA) - het mag natuurlijk wel.
 • Grote uitgaven (zoals ziekenhuisopname) worden voor zover mogelijk altijd door de verzekeraar voorgeschoten, hiervoor dien je wel de Alarmcentrale te bellen.
 • Je kunt de Special ISIS heel gemakkelijk laten verlengen door familie of kennissen in Nederland bij JoHo, of zelf via deze website of via een email naar insurance@joho.nl.
 • ISIS geeft je geld terug wanneer je eerder dan gepland terugkomt van je verblijf in het buitenland. Zie voor de voorwaarden voor premierestitutie de uitgebreide voorwaarden. Deze voorwaarden zijn te downloaden, liggen in de JoHo winkels ter inzage en worden per e-mail toegestuurd bij het afsluiten van deze verzekeirng.
 • Aansprakelijkheidsdekking meeverzekerd en zelfs tot 1 miljoen verzekerd wanneer je Super dekking afsluit. 

Aanvullende dekking op je basisverzekering

De nieuwe Special ISIS Basis bestaat uit de volgende rubrieken:

 • Bagage
 • Buitengewone kosten
 • Ongevallen
 • Wettelijke aansprakelijkheid
 • Rechtsbijstand (Superdekking)

Je hebt daarnaast de mogelijkheid dit uit te breiden met:

 • Special ISIS Extra
 • Special ISIS All-in


De Special ISIS Basis: geen dekking medische kosten; bijvoorbeeld als je al volledig gedekt bent voor medische kosten en ziekenvervoer in het buitenland.

De Special ISIS Extra: biedt een aanvullende dekking voor spoedeisende geneeskundige kosten en kan alleen worden afgesloten door mensen die een geldige basisverzekering in Nederland aanhouden. Deze optie biedt ook dekking voor acute tandheelkundige kosten.

De Special ISIS All-in: biedt dekking voor spoedeisende medische en tandheelkundige kosten en is uitermate geschikt voor mensen die hun basisverzekering in Nederland opzeggen.

De dekking van de Special Isis Extra is gelijkwaardig aan de Special Isis All-in, namelijk voor spoedeisende medische hulp. Alleen wordt er bij de variant Extra vanuit gegaan dat je nog een dekking hebt met een geldige basisverzekering in Nederland. Aangezien de basisverzekering in de meeste gevallen geen of beperkte / gemaximeerde dekking geeft in het buitenland, vult de Special Isis dit dan aan tot kostprijsdekking (mits het natuurlijk een gedekte gebeurtenis is).

In de gevallen dat blijkt dat je zorgverzekering in Nederland stop wordt gezet (bv in verband met werkzaamheden in het buitenland), dan kan in overleg de dekking Extra naar All-in worden omgezet, om dekking voor medische kosten te behouden. De verzekeraar beslist hierover.

Standaarddekking en Superdekking

De Special Isis heeft 2 keuzes wat betreft de hoogte van de dekking: Standaard en Super. De standaard dekking is al erg goed. Met de duurder Superdekking verhoog je (indien van toepassing) echter de gedekte bedragen voor Bagage, Ongevallen, Aansprakelijkheid, Tandheelkundige kosten en SOS kosten. Daarnaast heb je bij de Super dekking GEEN eigen risico bij medische kosten, indien je die optie hebt meeverzekerd. En in de Super dekking is ook Rechtsbijstand opgenomen. Tijdens de reis kan je niet wisselen tussen Super en Standaard en andersom, deze keuze moet je dus vooraf maken!

Dekking tijdens avontuurlijke sporten

Wil je tijdens jouw verblijf ook avontuurlijke sporten zoals bijvoorbeeld bungyjumping, duiken, raften ondernemen? Adrenaline sporten zijn zonder toeslag meeverzekerd. Dit betekent dat je alle activiteiten die buiten het professionele circuit vallen, vrijblijvend, zonder vermelding, kunt beoefenen. De hieruit voortvloeiende medische kosten en repatriëring ten gevolge van een ongeval worden vergoed. Lees wel goed de uitsluitingen in de bijhorende polisvoorwaarden. In je polisboekje kun je ook zien welke avontuurlijke sporten precies meeverzekerd zijn. En bovenaan deze pagina staat een lijst met sporten die wel en niet zijn meeverzekerd!

De zorgverzekering in Nederland

Sinds 2006 geldt de nieuwe zorgverzekeringswet in Nederland. Deze wet bepaalt de regels voor wie zich wel of niet verplicht dient te verzekeren in Nederland. Meer informatie hierover is te vinden op elders op deze site. Een ieder dient zelf na te gaan in hoeverre hij/zij verplicht verzekerd moet worden. Op deze website dus een uitleg, tips en het advies het één en ander wel met de zorgverzekeraar te overleggen. Het hangt dus van je plannen en omstandigheden af of je wel / niet verplicht verzekerd moet blijven gedurende je verblijf in het buitenland. Wij kunnen je hier uiteraard over adviseren!

Verzekerde periode Special ISIS maximaal vier jaar

Deze verzekering is als enige in zijn soort af te sluiten voor een periode van maar liefst 4 jaar. Indien in eerste instantie voor een kortere periode is afgesloten, kan vervolgens meermaals worden verlengd (tot max. 4 jaar), mits de verlenging op tijd heeft plaatsgevonden. Ga je echt permanent in het buitenland wonen of professioneel een beroep uitoefenen, dan is een internationale ziektekostenverzekering mogelijk een betere optie. Zie ook onze speciale site Expatverzekering.nl

Tussentijds bezoek aan Nederland

Als je een tijd in het buitenland bent, is het best fijn om een keertje je familie/vrienden thuis te bezoeken. Wanneer jouw Special ISIS All-in verzekering een looptijd heeft van minimaal drie maanden ben je ook verzekerd tijdens een bezoek aan Nederland voor de noodzakelijke medische kosten (dus niet de andere onderdelen) die je in Nederland maakt. Per verzekerd jaar mag je maximaal 3 keer tussentijds een bezoek brengen aan Nederland met een maximum van 31 dagen in totaal. Let op: er geldt een eigen risico van € 70,- (zie voorwaarden), ongeacht de gekozen dekking (Standaard / Super).

De Premies

Special ISIS premies per maand (extra dag*)  Premies geldig voor verzekerden, jonger dan 36 jaar**

  Standaard dekking Super dekking
     
Europa Basis € 24,00 (€ 1,55) € 34,50 (€ 2,20)
Europa Extra € 29,50 (€ 1,90) € 41,50 (€ 2,70)
Europa All-in € 34,00 (€ 2,20) € 47,75 (€ 3,05)
     
Wereld Basis € 30,25 (€ 1,90) € 41,75 (€ 2,65)
Wereld Extra € 37,00 (€ 2,35) € 50,50 (€ 3,25)
Wereld All-in € 42,75 (€ 2,70) € 58,00 (€ 3,70)


* Premie minimaal 1 maand. Maximaal 15 extra dagen, bij meer dan 15 dagen wordt 1 volledige maand berekend.

** Voor verzekerden vanaf 36 jaar, wordt een toeslag berekend van 10%.

Welke landen vallen bij ISIS onder EUROPA-dekking

 • Europa (exclusief overzeese gebieden)
 • Landen grenzend aan de Baltische Zee
 • Landen grenzend aan de Middellandse Zee
 • Landen grenzend aan de Zwarte Zee
 • Alle overige regio's vallen onder de werelddekking

Landenlijst met alle landen die vallen onder Europa dekking. (alfabetisch).  De NIET-genoemde landen vallen dus onder werelddekking

 

 

Waarom verzekeren via JoHo Insurances?

 • Specialisatie: op het gebied van emigratie, werk, stage, studie en reizen in het buitenland
 • Specifiek: bij het samenstellen van het verzekeringsaanbod is het uitgangspunt dat men moet kunnen kiezen uit het beste, meest voordelige en het meest gespecialiseerde aanbod
 • Service: aanbod van meerdere verzekeraars - uitgebreide ervaring met en ondersteuning bij problemen met verzekeraars - advies op maat - snelle en persoonlijke afhandeling
 • Safe: JoHo is erkend tussenpersoon op het gebied van verzekeringen
 • Plus:

 • Door je verzekering bij JoHo af te sluiten, verzeker je ook een ander van een beter leven. Met de opbrengst van de verzekeringen worden namelijk de World Supporter projecten van JoHo mogelijk gemaakt.
 • Als JoHo donateur heb zelf ook voordeel: je kunt gebruik maken van allerlei cashbacks, keuzehulp, advies en kortingen
 • JoHo Insurances logo

   


  Advies aanvragen

  Contact

  JoHo Insurances

  Hoofdkantoor

  Paviljoensgracht 18
  2512 BP Den Haag
  Nederland
  Tel: +31 88 - 3214563
  E-mail: insurance@joho.nl
  skype ons

  Voor advies en vragen over verzekeringen kan het online adviesformulier worden ingevuld of gebruik gemaakt worden van de verzekeringsinloopdagen.

   

  Voor vragen, het maken van een afspraak en aanvullende informatie kunt u·natuurlijk ook telefonisch of per e-mail contact met ons opnemen. In de JoHo support centers (Amsterdam, Den Haag, Leiden, Utrecht en Groningen) kan informatie worden opgehaald en kunnen aanvraagformulieren worden ingeleverd.

  linkedin3